Per 18 december 2021:

Op 10 december zijn Guido en Erwin bij het D-Day Museum langs geweest om de omgeving "in kaart te brengen" en te bezien tegen welke uitdagingen we zouden kunnen lopen. We hebben daarnaast ook in de omgeving een aantal markante punten bezocht en de eigenaar van de overnachtingsplek van volgend jaar ontmoet. Al met al een leerzaaam bezoek en we kijken uit naar het evenement.

Intussen druppelen ook de HAREC certificaten binnen voor de vier operators, waardoor we bijna de volledige aanvraag kunnen indienen bij het Franse Agentshcap Telecom voor de speciale call: TM.22.OMAH. Vooruitlopend op de goedkeuring zijn al wat voorbereidingen getroffen.

Per datum 27oktober 2021:

In de zendamateur wereld worden speciale radio stations met open armen ontvangen. Vooral Special Event Stations in relatie tot herdenkingsevenementen én in relatie tot Radio Scouting zijn als stroop voor vliegen: ruime aandacht vanuit alle delen van de wereld.

Op de grote internationale database van roepnamen QRZ.COM hebben we de speciale roepnaam voor de Camporee TM-22-OMAH aangemaakt en er zijn al een ruim aantal bezoekers langsgeweest om te zien waar de call voor staat.

Met deze indicatie verwachten we voldoende animo voor het versturen van onze Messenges of Peace vanuit de Camporee.

Een klik op het plaatje hiernaast (het QSL-kaart ontwerp) brengt je naar de site van de database.

Overigens is de kaart ontworpen naar het idee van onze eerdere reis naar Utah Beach (zie deze link).

Per datum 22 oktober 2021:

Fase 1 is afgerond : voorbereidende panning van het evenement, en we hebben ons kunnen inschrijven bij de organisatie: https://scoutingevent.com/802-31505-131242. We blijven niet slapen op de camping Omaha Beach, maar hebben een appartementje gehuurd net 5 minuten van het Museum af. Dat scheelt in de kosten en we kunnen er goedkoper maaltijden voorbereiden dan wat de organisatie aanbiedt. 

Begin december gaan we naar Normandie om er met het personeel van het Museum afspraken te maken. Details daaruit zullen wellicht hier gepubliceerd worden.

Per datum april 2021:

We schrijven april 2022: een internationale, door de Boy Scouts of America georganiseerde CAMPOREE strijkt neer uit alle hoeken van de wereld op Omaha Beach, Normandie. Een ruime 4000 jeugdleden beleven er een Camporee, samen met Europese Scouts en Guides die voornamelijk in het teken staat van de bevrijding van Europa, te beginnen in Normandie een 78 jaar daarvoor.

De Trans Atlantic Council of the Boy Scouts of America (TAC-BSA) heeft hiertoe een mooie pagina ingericht met allerhande informatie omtrent dit evenement: TAC-BSA Camporee 2022.

Als Plusscouts PA3EFR/J zijn wij benaderd door door de organisatie om er een Radio Scouting station neer te zetten, zodat de jeugddeelnemers ons als drager van de Messenger of Peace kunnen gebruiken. Met voornamelijk kortegolf als operationele frequentieband zullen we wereldwijd verbindingen maken in aanwezigheid van de Camporee-deelnemers om contacten te leggen vanuit Normandie met geinteresseerden elders in de wereld.

De organisatie heeft een eerste bezoek gebracht aan Normandie om namens ons een geschikte locatie te vinden en deze lijkt gevonden te zijn op het terrein van het D-Day Museum Omaha (link to GoogleMaps).

Een Artist Impression op basis van Google Sketchup van het terrein en de plannen is te vinden in een klein (geluidloos) filmpje dat we op Youtube hebben gezet. Deze is te aanschouwen door op het plaatje te klikken.


Op deze pagina houden we de voorbereidingen bij en publiceren we met name voor het radio team belangrijke informatie.
Voor ons als Plusscouts weer een mooi avontuur voor de toekomst waar we onze (inmiddels ruime) ervaring kunnen inzetten om de Camporee 2022 deelnemers een mooie tijd te bezorgen.