In 2007 bestond Scouting 100 jaar en dit werd onder andere gevierd met de Wereld Jamboree 2007 in Chelmsford , Engeland, en op de bakermat van Scouting Brownsea Island een grootse happening. In Chelmsford werd het Radio Scouting station GB100WSJ geactiveerd, op Brownsea Island was dat GB100BI.

Omdat op 1 augustus 2007 internationaal de verjaardag van Scouting werd beleefd werd op die dag alleen vanaf Brownsea Island de call GB100S gebruikt. Op elke plaats in de wereld waar Scouting gedraaid wordt en het lokaal 08.00 uur was werd een herdenkingsviering gehouden. Dat betekende dat Nieuw Zeeland als eerste de viering hield en uiteindelijk (vele uren later) Alaska als laatste de viering hield.

Tijdens deze vieringen waren vaak ook Radio Scouting stations actief met bijzondere calls. En die wilden allemaal een verbinding met GB100S. Dat betekende dat we vanaf 31 juli laat tot 2 augustus vroeg actief waren met de call GB100S. In die 42 uur sliepen we niet en het effect op onze gesteldheid viel uiteindelijk mee.

Leuke bijkomstigheid was dat Reinoud zijn Landrover mocht meenemen het eiland op. Dit komt nooit voor, maar vanwege een bijzondere aanvraag werd dit gehonoreerd. Uiteraard moest de Landrover wel worden voorzien van bijzondere stickers die we zelf voor deze gelegenheid produceerden.

Hier rechts zie je de badge die we als Nederlands Contingent gemaakt hadden. We hebben nog een aantal exemplaren, dus mocht je interesse hebben: mail me (zie de kleine envelop boven aan de site).

Op deze link is via Google Earth de locatie van Brownsea Island te vinden, hier staat de link naar Chelmsford. en hier staan foto's van deze bijzondere zomer.