Deze pagina is opgezet om de JOTA 2024 aan te kondigen, informatie te genereren en te archieveren voor het nageslacht. Voorts is door deze pagina een indruk te krijgen over de voortgang van de voorbereidingen.

Per datum 5 mei 2024:

Voor de masten maken we normaal gesproken per mast een overzicht van wat er in die mast komt te hangen. Zo heb je voor het opstellen van een materialenlijst goed inzicht wat er allemaal in het antenneplan aan materialen gaat zitten. Maar ook stuurkable, coaxkabel en hijstouwenlengtes wordt zo duidelijk.

In Heemstede zetten we 1 grote mast neer en hangen tussen die mast en omliggende (omstaande) bomen draadantennes. Dat scheelt opbouwen van masten en die bomen staan er nu toch al.

We gebruiken voor dit doel een wedstrijdboog waarvan de pijlen geprepareerd zijn. Deze pijlen brengen een lichte nylon-draad de boom in waaraan we de antennedraad mee naar boven hijsen. Het voedingspunt (coaxaansluitpunt) van de draadantennes komt nagenoeg tegen de mast aan.

Overigens is JOTA Rayon Adviseur Eric-Jan (PA1EJ, RJJA-C) ook geinformeerd dat er in zijn regio een Plusscoutsgroep neerdaalt om er bij de WABO groep een JOTA te houden. Hij is zeer geinteresseerd en we gaan hem dat weekend vast en zeker verwelkomen.

 

 

 

Ook de binneninrichting is bekeken en afgestemd op de mogelijkheden, die het troephuis biedt voor het onderbrengen van het JOTA station.

Klik op de link of het plaatje hiernaast om de volledige video te zien.

 

 

 

Per datum 29 april 2024:

De SIGNAAL bladen zijn in concept klaar. Elke deelnemer krijgt deze op papier uitgereikt en kan deze thuis lezen, maar vooral ook tijdens de JOTA bij zich hebben. Want de informatie die erin staat kun je gebruiken in het programma en vooral ook bij het Nachtspel van de zaterdagavond.

Op deze site zijn de edities al zichtbaar (het voorblad) en zodra ze uitgereikt worden bij de opkomsten, zijn ze ook downloadbaar van deze site. De eerste SIGNAAL wordt uitgereikt in het weekend van 21 september. Hou die datum dus in de gaten en zorg dat je een exemplaar te pakken krijgt.

                 
Uitreiking 21 september       Uitreiking 28 september       Uitreiking 5 oktober       Uitreiking 12 oktober

 

De vierde editie bevat speltak informatie en die gaat de groep nog aanleveren, zodat ook editie 4 compleet is bij uitreiking.

 

 

 


Per datum 28 april 2024:

Een goede planning geeft mooie resultaten in de uitvoering. Het daarom ook belangrijk om over de jusite informatie te beschikken zoals bijvoorbeeld afstanden en omgevingsfactoren rondom het troephuis.

Met Google Sketchup is weer een model gemaakt van het troephuis en in de omgeving naar de juiste bomen en mast-opstelplekken gekeken. Het resultaat is te zien in de video (klik op het plaatje).

 

 

 

Per datum 25 april 2024:

Na een eerste kennismakingsgesprek zijn we wederzijds tot de conlcusie gekomen dat de JOTA 2024 ook door de WABO groep in Heemstede beleefd zal gaan worden. Het station wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van de Plusscouts PA3EFR/J.

De verkenning van het terrein, het clubhuis en de mensen van de groep was zeer belovend en we gaan met goede moed aan de slag om hier een mooi JOTA weekend van te maken.

Het thema is FREQUENTLY GREEN en het wordt nog een hele uitdaging om dat te verwerken in het programma, de aankleding en de sfeer. Maar gezien het enthousiasme van de groep gaat dat zeker goedkomen.