Waarschuwingswolken eind augustus 2009:

Staande in de Noord Nederlandse stad Groningen is de volgende opname gemaakt, net voordat de bui losbarst (let op de regenboog rechtsonderin).

 

Donderbuien op 25mei 2009

Met veel water, sterke rukwinden en heel, heel veel donderslagen trok in de nacht van 25 op 26 mei een zware bui voorbij. Met de digitale camera op zolder de nodige opnames gemaakt (117 in totaal) waarbij er dan 4 gelukt zijn. Hierbij de resultaten van de nachtelijke spookuren.

De afbeeldingen kunnen groter worden weergegeven door met een rechter muisklik op de afbeelding te klikken en te keizen voor AFBEELDING BEKIJKEN (of de engelse equivalent als er engelse software draait).

Een waarlijk mooie nacht.

 

Per datum 13 mei 2008:

Een brand van de TU Delft was vanuit mijn Radio Shack duidelijk zichtbaar, hoewel de grootste rookkolom al geweest was. Deze opname is van rond 17.00 uur, 8 uur na het uitbreken van de brand op 13 mei 2008.

De volgende dag (de brand was nog niet geblust) schoof een wolkenband over de brandhaard heen en veroorzaakte deze vertikaal stijgende warme-lucht-pluim. Een bijzonder gezicht.