Per datum 10 mei 2022:

De voorbereidingen zijn na online video conferencen nu in volle gang. De twee teams (radio en games) plannen de zaken via de gemeenschappelijke drive op Google en de uitwerkingen gaan gedeeltelijk ook op deze internetsite zichtbaar zijn.

Rechts een QR-code die verwijst naar de QRZ.com pagina van OH2S. Daarop zijn de verschillende frequenties, rooms en conferences te zien waarop we te bereiken zijn.

Verder zijn ook de VHF en UHF bandplannen vormgegeven. Ik heb ze hieronder opgenomen. Recher muisklik en openen in een nieuwe tab geeft een beter zicht op deze afbeeldingen.

 
 
 
 

Per datum 2 mei 2022:

De kaart die we van Saku kregen is zeer gedetailleerd. Zeer praktisch om vooraf te printen op A3 formaat zodat we onze weg weten te vinden tijdens de Jamboree. Klik op de kaart hieronder (30 januari) en download de PDF met de vele details. Kennis van de Finse taal is (helaas) nog wel noodzakelijk.

Wires-X gaat mee naar Finland en het is de bedoeling dat we op kanaal "Radio-Scouting" ingelogd blijven om er lokaal op VHF (of UHF) onze digitale connecties houden.

Het radio team is druk bezig om zich voor te bereiden op de Jamboree. We hebben nu twee teams voor deze fase: een Radio Station team en een Radio Games team. Producten zijn in voorbereiding en in de komende 9 weken gaan we in volle vaart aan de gang om hier iets moois voor de deelnemers neer te zetten.

Onze call zal gaan worden OH2S, en informatie natuurlijk weer te vinden op QRZ.com.


Per datum 20 maart 2022:

Ook de oorlog van Putin met Ukraine heeft effecten het leven in Finland. In de Nederlandse media werd al eerder melding gemaakt van het feit dat in Finland de Jodiumpillen niet meer verkrijgbaar zijn. Gisteravond werd op TV gerapporteerd dat de Finnen zich bekwamen in het gebruik van wapens voor het geval Putin ook Finland denkt in te lijven.

Hoe zich dit zal nestelen in de voorbereidingen van de FinnJam 2022 valt nog te bezien. We volgen de oorlog van dag tot dag en doen (vooralsnog) alsof het geen effect heeft op de Jamboree, en op de reis van ons naar Finland (en terug) deze zomer.

 

 

 

 

Per datum 30 januari 2022:

De inschrijving is een feit. KAJO kan op onze deelname gaan rekenen.

We gaan helaas afzien van een bezoek aan OH73ELK, maar die zal wel op onze wish-list blijven staan. Vanuit KAJO zullen we radio actief zijn met (waarschijnlijk) OH2S en uiteraard zullen we ook onderweg van en naar de Jamboree onze APRS activeren.

Hiernaast is een eerste opzet van de kaart van het Jamboree terrein in Evo. Het ligt in de lijn der bedoelingen om halverwege tussen subcamp HALO en subcamp HEHKU, op de hoofdweg, een radio station op te bouwen. Details volgen zodra we meer weten.

Per datum 26 januari 2022:

We hebben eindelijk een "go" gekregen van de KAJO organisatie om een radio station op de Jamboree neer te zetten. Details en plannen gaan nu concreet worden, betrokkenheid van andere radio scouters zal intenser worden en we hopen dat Corona ons gunstig gezind is/blijft. Keep an eye on these pages.

Per datum 18 december 2021:

Na een tweetal International Zoom Sessions met de KAJO contacten die ons helpen bij de voorbereidingen met de Jamboree, plus een tweetal Zoom sessies met de Radio Staff van KAJO lijkt het er nog niet op dat we een radio station ter beschikking hebben bij deze FinnJam. Er wordt nog gewacht op de organisatie en we gaan met gemengde gevoelens de jaarwissseling in. Afwachten en duimen maar.

Per datum 26 september 2021:

Het kamplied is ook al klaar: een Spotify link en de text is hier te vinden (Finse site, maar via de Google Translate prima te volgen).

Per datum 19 juli 2021:

Het ziet er naar uit dat de Plusscouts een kleine delegatie naar Finland afvaardigt. Met vier volwassenen en twee kinderen zullen we naar het hoge Finland trekken, per vandaag hebben we in ieder geval bij de organisatie een zogeheten Pre-Registration ingevuld. Get ready KAJO en OH73ELK.

Per datum 1 februari 2021:

We hebben groen licht om van 25-29 juli 2022 naar het radio station OH73ELK te komen en er te verblijven. We zullen zeker dankbaar gebruik gaan maken van het aldaar aanwezige radio station met call OH73ELK. Wij kijken uit naar een ontmoeting met Alex en Raisa. En hun facebook is natuurlijk ook op afstand te volgen.

Het Jamboreeterrein (EVO) heeft als coordinaat 61.2568N 25.1113E, terwijl OH73ELK heeft coordinaat 62.3005N, 29.1578E. Een verschil van 327 kilometer over de Finse wegen en Google Maps komt met een reistijd van 4,5 uur exclusief pauzes.


We hebben de website van de Finse Jamboree bestudeerd en is hier in het engels te vinden. Er is al de nodige informatie te vinden op deze sites en als je"in the mood" wilt geraken, bekijk dan de video ter promotie van deze Jamboree.

Per datum 21 januari 2021:

De plaats waar het gehouden wordt is Evo, honderd kilometer boven Helsinki. De gemeente waarin Evo ligt heet Hämmeenlinna. Klik op het plaatje om via Google Maps een indruk te krijgen waar de locatie is.

En de facebook site is natuurlijk ook al up-and-running.