Per datum 18 december 2021:

Na een tweetal International Zoom Sessions met de KAJO contacten die ons helpen bij de voorbereidingen met de Jamboree, plus een tweetal Zoom sessies met de Radio Staff van KAJO lijkt het er nog niet op dat we een radio station ter beschikking hebben bij deze FinnJam. Er wordt nog gewacht op de organisatie en we gaan met gemengde gevoelens de jaarwissseling in. Afwachten en duimen maar.

Per datum 26 september 2021:

Het kamplied is ook al klaar: een Spotify link en de text is hier te vinden (Finse site, maar via de Google Translate prima te volgen).

Per datum 19 juli 2021:

Het ziet er naar uit dat de Plusscouts een kleine delegatie naar Finland afvaardigt. Met vier volwassenen en twee kinderen zullen we naar het hoge Finland trekken, per vandaag hebben we in ieder geval bij de organisatie een zogeheten Pre-Registration ingevuld. Get ready KAJO en OH73ELK.

Per datum 1 februari 2021:

We hebben groen licht om van 25-29 juli 2022 naar het radio station OH73ELK te komen en er te verblijven. We zullen zeker dankbaar gebruik gaan maken van het aldaar aanwezige radio station met call OH73ELK. Wij kijken uit naar een ontmoeting met Alex en Raisa. En hun facebook is natuurlijk ook op afstand te volgen.

Het Jamboreeterrein (EVO) heeft als coordinaat 61.2568N 25.1113E, terwijl OH73ELK heeft coordinaat 62.3005N, 29.1578E. Een verschil van 327 kilometer over de Finse wegen en Google Maps komt met een reistijd van 4,5 uur exclusief pauzes.


We hebben de website van de Finse Jamboree bestudeerd en is hier in het engels te vinden. Er is al de nodige informatie te vinden op deze sites en als je"in the mood" wilt geraken, bekijk dan de video ter promotie van deze Jamboree.Per datum 21 januari 2021:

De plaats waar het gehouden wordt is Evo, honderd kilometer boven Helsinki. De gemeente waarin Evo ligt heet Hämmeenlinna. Klik op het plaatje om via Google Maps een indruk te krijgen waar de locatie is.

En de facebook site is natuurlijk ook al up-and-running.