Per datum 11 april 2022:

De Camporee is voorbij, de meeste spullen weer op hun plek en tijd voor reflectie.

Met 204 QSO's op de QSO-teller hebben we er echt hele mooie verbindingen gemaakt. De combinatie met een Message of Peace die de deelnemers konden overbrengen waren er soms indrukwekkende momenten. Zo sprak een 9 jaar jonge deelneemster haar wens uit dat het vrede zou worden in Ukraine, terwijl we heel toevallig ook een Ukrainse zendamateur aan de lijn hadden. Mooier had dit niet kunnen worden.

Alle stations die met ons conact hebben gehad kunnen rekenen op onze QSL kaart via het bureau, maar er zijn er ook voldoende voor de SWL luisteraars.

Voor herhaling vatbaar, zeker ook op de locatie waar we te gast waren: het Omaha Beach D-Day Museum. Met dank aan de familie Brissard: geweldige ondersteuning en hartelijke ontvangst.

Het GUESTBOOK is nog na te lezen via de link.

 

Per datum 5 april 2022:

Vanavond de laatste TEAMS sessie met het team van de Special Activities, onder leiding van Catherine Gritz, en dan is het woensdagavond 6 april afreizen naar Normandie.

We zijn er helemaal klaar voor. We reizen eerst naar Tilloy-les-Mofflaines voor een korte overnachting, voordat we doorreizen naar onze overnachting in Formigny La Bataille

Intussen houden we de weerradar van Normadie in de gaten, via Windy.Com en de benzineprijzen via een interactieve Frankrijk kaart. En deze link verwijst naar een interactieve kaart van Nederland. Voor de Belgische varaiant is hier te klikken

CORA, onze supplier als het gaat om voeding is hier te vinden.

Nou, dan zijn dat wel de laatste kleine voorbereidingen voor een Frans avontuur. Omaha Beach, here we come.

 

Per datum 23 maart 2022:

We will have a special Guest Book on the internet, running in parallel with the radio station activities on Normandy.

In case you would like a sked (radio meeting, planned in advance) feel free to add a post on this subject to the Guest Book by clicking in the menu on the side or on the QR-code. Or use your phone to read the QR-code and fill it in on your mobile device. Any other intended message are welcome too, of course.

Please take note of the fact that this QR-code consists of morse code characters, while still functioning as QR-code link to our Guest Book.

Please be advised that unwanted language, suspicious IP addresses and "black list" filters might prevent your post to be displayed. Adjusting one or more of these parameters in your effort to get your post visible might get the required result.

Per datum 2 maart 2022:

De plannen qua frequenties, C4FM rooms, DMR-kanalen en allerhande andere zaken die voor dit evenement van toepassing zijn, zijn uitgewerkt en uitgebreid besproken in de laatste fysieke crew-meeting. We waren te gast bij Patrick, PE2PVD, die naast een heerlijk diner (dat beloofd wat voor het weekend in Normandie) ook ons liet snuffelen aan zijn hoog-mobiele apparatuur. 

De frequentieplannen zijn hier weergegeven en beter zichtbaar als je de afbeeldingen opent in een nieuw tabblad. Overigens zijn de gegevens ook (deels) te vinden op onze QRZ.com pagina (TM22OMAH).

 

 

Radio waves (+- QRM)

1.882 MHz LSB

3.782 MHz LSB

7.182 MHz LSB

14.182 MHz USB

21.182 MHz USB

28.482 MHz USB

VHF 144.7625 MHz FM

UHF 434.525 MHz FM

DMR

TalkGroup 907 - JOTA

Echolink

Conference Bridge JOTA-365 or direct PA3EFR, node number 100281

System Fusion C4FM

CH-JOTA

 

 

 

Per 26 januari 2022:

De voorbereidingen zijn in volle gang. Niet alleen vanuit de BSA, maar ook vanuit onze Plusscouts zijn we bezig om het radio station in het D-Day museum gestalte te geven. Met alle Covid regens in het achterhoofd plannen we routes foor deelnemers, activiteiten in het museum zelf en de manier van berichten versturen naar alle delen van de wereld. 

Voor het station hebben we van de Franse AT de roepletters TM-22-OMAH ter beschikking gekregen.

Per datum 18 december 2021:

Op 10 december zijn Guido en Erwin bij het D-Day Museum langs geweest om de omgeving "in kaart te brengen" en te bezien tegen welke uitdagingen we zouden kunnen lopen. We hebben daarnaast ook in de omgeving een aantal markante punten bezocht en de eigenaar van de overnachtingsplek van volgend jaar ontmoet. Al met al een leerzaaam bezoek en we kijken uit naar het evenement.

Intussen druppelen ook de HAREC certificaten binnen voor de vier operators, waardoor we bijna de volledige aanvraag kunnen indienen bij het Franse Agentshcap Telecom voor de speciale call: TM.22.OMAH. Vooruitlopend op de goedkeuring zijn al wat voorbereidingen getroffen.

Per datum 27oktober 2021:

In de zendamateur wereld worden speciale radio stations met open armen ontvangen. Vooral Special Event Stations in relatie tot herdenkingsevenementen én in relatie tot Radio Scouting zijn als stroop voor vliegen: ruime aandacht vanuit alle delen van de wereld.

Op de grote internationale database van roepnamen QRZ.COM hebben we de speciale roepnaam voor de Camporee TM-22-OMAH aangemaakt en er zijn al een ruim aantal bezoekers langsgeweest om te zien waar de call voor staat.

Met deze indicatie verwachten we voldoende animo voor het versturen van onze Messenges of Peace vanuit de Camporee.

Een klik op het plaatje hiernaast (het QSL-kaart ontwerp) brengt je naar de site van de database.

Overigens is de kaart ontworpen naar het idee van onze eerdere reis naar Utah Beach (zie deze link).

Per datum 22 oktober 2021:

Fase 1 is afgerond : voorbereidende panning van het evenement, en we hebben ons kunnen inschrijven bij de organisatie: https://scoutingevent.com/802-31505-131242. We blijven niet slapen op de camping Omaha Beach, maar hebben een appartementje gehuurd net 5 minuten van het Museum af. Dat scheelt in de kosten en we kunnen er goedkoper maaltijden voorbereiden dan wat de organisatie aanbiedt. 

Begin december gaan we naar Normandie om er met het personeel van het Museum afspraken te maken. Details daaruit zullen wellicht hier gepubliceerd worden.

Per datum april 2021:

We schrijven april 2022: een internationale, door de Boy Scouts of America georganiseerde CAMPOREE strijkt neer uit alle hoeken van de wereld op Omaha Beach, Normandie. Een ruime 4000 jeugdleden beleven er een Camporee, samen met Europese Scouts en Guides die voornamelijk in het teken staat van de bevrijding van Europa, te beginnen in Normandie een 78 jaar daarvoor.

De Trans Atlantic Council of the Boy Scouts of America (TAC-BSA) heeft hiertoe een mooie pagina ingericht met allerhande informatie omtrent dit evenement: TAC-BSA Camporee 2022.

Als Plusscouts PA3EFR/J zijn wij benaderd door door de organisatie om er een Radio Scouting station neer te zetten, zodat de jeugddeelnemers ons als drager van de Messenger of Peace kunnen gebruiken. Met voornamelijk kortegolf als operationele frequentieband zullen we wereldwijd verbindingen maken in aanwezigheid van de Camporee-deelnemers om contacten te leggen vanuit Normandie met geinteresseerden elders in de wereld.

De organisatie heeft een eerste bezoek gebracht aan Normandie om namens ons een geschikte locatie te vinden en deze lijkt gevonden te zijn op het terrein van het D-Day Museum Omaha (link to GoogleMaps).

Een Artist Impression op basis van Google Sketchup van het terrein en de plannen is te vinden in een klein (geluidloos) filmpje dat we op Youtube hebben gezet. Deze is te aanschouwen door op het plaatje te klikken.


Op deze pagina houden we de voorbereidingen bij en publiceren we met name voor het radio team belangrijke informatie.
Voor ons als Plusscouts weer een mooi avontuur voor de toekomst waar we onze (inmiddels ruime) ervaring kunnen inzetten om de Camporee 2022 deelnemers een mooie tijd te bezorgen.