Deze website is ter voorbereiding van de World Scout Jamboree 2023 in Korea opgemaakt.

De site bevat persoonlijke informatie en verwijzingen naar andere open internetbronnen waarvoor geen aansprakelijkheid wordt genomen.

Voor diegene die gaan: veel plezier en hopelijk is deze pagina in velerlei vormen bruikbaar in de aanloop naar een "life time experience".

 


Per datum 26 mei 2023:

Het Contingentsweekend zit erop, het is nu aftellen geblazen naar de vertrekdatum voor de World Scout Jamboree 2023.

Er zijn zo'n 2000 Nederlandse deelnemers (jeugdleden, staf, ondersteuning en leiding) en in Ommen kwamen zij tijdens het weekend van 18-21 mei 2023 bij elkaar.

Op naar de laatste loodjes.

Per datum 10 maart 2023:

Naast een hele hoop voorbereidende activteiten door de Troepleden en Stafleden zelf in de afgelopen maanden, mochten we vandaag als ouders van Angelique en Thalia de Vuurbeltroep helpen met een ochtendprogramma in het kader van Radio Scouting. 

Zo leerden ze morse als mogelijk communicatiemiddel, vossenjagen met zelfgemaakte peilsystemen en verschillende toepassingen van het NATO Spellingsalfabet. Vooral dat laatste kan nog wel eens van pas komen tijdens de WSJ als men email-adressen wil uitwisselen zonder dat er letters verloren gaan of verkeerd gebruikt worden.

Het middagprogramma begon met een groepsfoto, die ze vooral nodig hadden voor de Cyberhike WSJ 2023

Per datum 26 november 2022:

Er is inmiddels veel gebeurd. Naast een ouderdag met informatie, hebben de troepen hun weekenden beleefd en zijn de deelnemers in volle gang elkaar beter te leren kennen door samen activiteiten ontplooien.

Vanuit de organisatie (Scouting Nederland) komen er ook details naar buiten over de reis naar Zuid-Korea. Onder andere de vluchten van alle troepen naar Zuid-Korea. Hieronder het schema van de Vuurlibel (het complete schema van alle Nederlandse troepen is hier te vinden):

Vuurlibel

Deze troep reist samen met troep Heldenbok.

Vluchtnummer Van Naar Vertrekdatum Vertrektijd Aankomstdatum Aankomsttijd
AY1302 Amsterdam Schiphol Helsinki 28-7-2023 11:55 28-7-2023 15:15
AY41 Helsinki Incheon Seoul 28-7-2023 17:30 29-7-2023 11:20
AY42 Incheon Seoul Helsinki 16-8-2023 21:40 17-8-2023 05:30
AY1301 Helsinki Amsterdam Schiphol 17-8-2023 08:10 17-8-2023 09:45
Airline = Finn Air
 
Het is verder handig om navolgende data in de gaten te houden:
 
  • 15 februari 2023: uiterlijke datum voor het aanvragen van een nieuw paspoort
  • 1 maart 2023: uiterlijke datum voor het aanvragen van een K-ETA met een link naar de website voor de aanvraag.
 
Per datum 4 juli 2022:

Het was even stil rond deze pagina, maar de Vuurlibel troep voor deze Jamboree heeft inmiddels niet stilgezeten.

 

Op 17 juni 2022 gingen de drie Gidsen van de Jaguars, Rijswijk, die ook meegaan naar Zuid-Korea, naar een Vuurlibel Troepweekend in Ridderkerk. Vol enthousiasme begonnen ze aan dit weekend, met nog meer energie kwamen ze zondag terug naar huis.

Fenne, Isabel en Thalia zijn er wat hun betreft al helemaal klaar voor.

Instagram wordt rijkelijk gevuld met videootjes van deze troep en wereldwijd zijn er genoeg fotos te vinden om achter je scherm al enthousiast te geraken voor deze Wereld Jamboree, te houden in 2024.

 

Per datum 5 april 2022:

Het was nog even spannend: de WSJ organisatie van Korea heeft de WOSM om een jaar uitstel gevraagd, maar de WOSM heeft in al haar wijsheid besloten vast te houden aan de WSJ in 2023. Pfiew, gelukkig maar, want anders kon de hele selectie weer opnieuw beginnen. Zie hier voor het hele artikel.

Per datum 27 maart 2022:

Het eerste Vuurlibel Troepweekend is gehouden in Spijkenisse en de verhalen zijn alleen maar enthousiast positief. Hulde aan de leiding die dit weekend mogelijk hebben gemaakt en dank ook voor de gezelligheid tijdens de ouder-presentatie.

 

Per datum 20 maart 2022:

Het eerste kennismakingsweekend voor de troep Vuurlibel zal gehouden worden in het mooie Spijkenisse. De 36 jeugddeelnemers en 4 stafleden zullen elkaar voor het eerst ontmoeten als troep. 

Thalia gaat er samen met twee andere Scouting Jaguars gidsen naar toe en ze kijken er alle drie enorm naar uit. Kan ook niet anders met zo'n groots avontuur op de stoep. 

Niet alleen zal er serieus naar allerlei voorbereidingszaken gekeken worden: er is ook tijd voor feest. De HollandHouse DJ van 2015 en 2019 zal de zaterdagavond vullen met K-POP Music.

Heel veel plezier allemaal en maak er een heel gezellig weekend van, ook al valt het weekend precies in de toetsweek.

Per datum 24 februari 2022:

De verschillende troepen zijn gevormd en de namen bekend gemaakt: insecten met allerlei mooie namen die vooral in het buitenland voor de nodige hilariteit gaat zorgen. Zo is de Vuurlibel de troepnaam waar dochter Thalia bij is ingedeeld. Deze troep bevat deelnemers vanuit de randstad. Met 36 jeugddeelnemers en 4 stafleden is men zich aan het voorbereiden voor de Wereld Jamboree.

De troeppagina is te vinden op de volgende link:  VUURLIBEL. Latijnse naam: Crocothemis Erythraea. Klikken op de vuurlibel hiernaast brengt je ook naar de pagina van de troep.

 

Per datum 26 augustus 2021:

Alvast wat bruikbare linkjes:

Facebook Dutch Contingent   pagina .
Scouting Nederland WSJ organisatie   pagina .
WSJ Korea Organisatie   pagina .
WSJ Korea Publicaties (waaronder het Dream Book)   pagina .
WSJ vanuit de WOSM   pagina .
Youtube WSJ channel   pagina

 

 

Waar kunnen we dit keer de Jamboree vinden?

De geografische locatie is 35 Graden, 35 Minuten Noord, 126 Graden, 35 minuten Oost (in QTH locator notatie PM35HR).

Op de Google Maps kaart is dat hier.

Rechter muisklik en OPENEN IN NIEUW TABBLAD voor grotere weergave.    
     

Er blijkt een WSJ HAM Radio Station aanwezig te zijn (soort van JOTA station) met de call: <to be determined>.

Daar zijn natuurlijk al wel voorspellingen voor te maken als het gaat om Europese QSO's. Daartoe gebruiken we een on-line tool genaamd Proppy (hier te vinden).

 
 
De crew van de Plusscouts PA3EFR/J doen graag mee aan antenne-,propagatie- en andere voorbereidingstesten. PA3EFR at GMAIL dot com staat open voor skeds.