PDF Afdrukken E-mail

SCOUTING VLEDDER KLAAR VOOR

JOTA 2019

 

Callsign voor dit jaar wordt: PA3EFR/J

 

Per datum 16 april 2019:

Een eerste bezoek van de Plusscouts PA3EFR/J aan Scoutinggroep van Swieten in Vledder heeft geresulteerd in een wederzijdse ondersteuning in het gaan beleven van de JOTA (oktober 2019) vanuit het Praathuis (kan niet mooier in thema) in Vledder.

Voor een Artist Impression van het antennepark; klik op het plaatje.

 


Per datum 19 april 2019:

 

Ook de indeling van het Scoutinggebouw 't Praathuis (niet zelf verzonnen; bestond al voordat we er JOTA gingen houden) is in SketchUp vertaald. Zo is het VHF station goed zichtbaar. De HF stations worden op het veld in bouwketen opgesteld.

Om dit filmpje te zien is het handig om op het plaatje te klikken, dat start hij vanzelf in een nieuw venster.

In het Praathuis huisvesten we hoofdzakelijk het VHF/UHF station. Voor het Nachtspel wordt deze locatie het centrale communcatie station waar we via APRS de groepjes gaan volgen en sturen.

  

 

 

  

Per datum 22 april 2019:


 

Omdat we alle hoeken van de aardbol willen bereiken met onze radio signalen, plannen we van te voren de antennes en hun specifieke stralingsdiagrammen.

Dit overzicht is tijdens de JOTA bij de HF stations ook te vinden.

"Rechter muisklik -> Open in nieuw venster" geeft een beter beeld van het gepresenteerde plaatje.

 

In deze Topview van het antennepark en het scoutinggebouw zijn goed de draadantennes te zien.

Het gehele JOTA station is uiteindelijk te vinden op de camping Padjelanta. We zijn blij dat de beheerder onsde gelegenheid beidt om het antennepark op te zetten.

 

Het is door een wisseling van de wacht op internationaal JOTA niveau nog onduidelijk wat het JOTA thema wordt. Ook de bijbehorende ontwerpen van badges en logo's laat daarom op zich wachten. Wij gaan intussen vrolijk door met de voorbereidingen.

 

 

 

 

 

 

Statistieken