PDF Afdrukken E-mail

 

We schrijven april 2022: een internationale, door de Boy Scouts of America georganiseerde CAMPOREE strijkt neer uit alle hoeken van de wereld op Omaha Beach, Normandie. Een ruime 4000 jeugdleden beleven er een Camporee, samen met Europese Scouts en Guides die voornamelijk in het teken staat van de bevrijding van Europa, te beginnen in Normandie een 78 jaar daarvoor.

De Trans Atlantic Council of the Boy Scouts of America (TAC-BSA) heeft hiertoe een mooie pagina ingericht met allerhande informatie omtrent dit evenement: TAC-BSA Camporee 2022.

Als Plusscouts PA3EFR/J zijn wij benaderd door door de organisatie om er een Radio Scouting station neer te zetten, zodat de jeugddeelnemers ons als drager van de Messenger of Peace kunnen gebruiken. Met voornamelijk kortegolf als operationele frequentieband zullen we wereldwijd verbindingen maken in aanwezigheid van de Camporee-deelnemers om contacten te leggen vanuit Normandie met geinteresseerden elders in de wereld.

De organisatie heeft een eerste bezoek gebracht aan Normandie om namens ons een geschikte locatie te vinden en deze lijkt gevonden te zijn op het terrein van het D-Day Museum Omaha (link to GoogleMaps).

Een Artist Impression op basis van Google Sketchup van het terrein en de plannen is te vinden in een klein (geluidloos) filmpje dat we op Youtube hebben gezet. Deze is te aanschouwen door op het plaatje te klikken.


 
 

Voor ons als Plusscouts weer een mooi avontuur voor de toekomst waar we onze (inmiddels ruime) ervaring kunnen inzetten om de Camporee 2022 deelnemers een mooie tijd te bezorgen.

Op deze pagina houden we de voorbereidingen bij en publiceren we met name voor het radio team belangrijke informatie.


 

 

 

 

 

 

 

Statistieken