Borrelronde 190 - Een gedenkwaardige uitzending

15.00 uur, zondagmiddag 18 mei 2008. Er stopt een voertuig met afwijkende, dus opvallende, mobiele spriet voor de deur en het duurt (altijd) even voordat de bestuurder PA1JOS (Jos) en gezel PA4JM (Jan) uitstappen om vervolgens gewapend met een ‘speciaal doosje’ en documentatie mijn woning en radio shack tijdelijk te bewonen. Dat speciale doosje bevatte een eerste heerlijk ingrediënt voor bij de middagthee: zomerkoninkjes met en zonder slagroom.

Nadat we deze hadden opgepeuzeld in de achtertuin in de namiddagzon verkenden zij de radio shack op tweehoog voor-en-achter. Jos nestelde zich tussen de monitoren en de microfoons, terwijl Jan zich naast hem installeerde om Jos tijdens de 190ste Borrelronde van informatie te voorzien. Ikzelf nam plaats achter het toetsenbord om tijdens de ronde vanuit internet de nodige informatie op de schermen te presenteren. Ook zorgde ik voor het monitoren van de back-up frequenties als er op de VHF niets meer te horen was.

Regelmatig schreef PD4TH (Ton), via WLM, dat er op 70cm naar ons werd geroepen. Doordat de bebouwing van Rijswijk ver boven mijn shack uitsteekt kan ik vanuit mijn shack de repeater van PD4TH niet goed ontvangen. Gelukkig werd de 10 meter transponder ook gebruikt en zodoende konden we de meeste stations goed ontvangen. Zelfs de TeamSpeak server werd aangesproken waarmee we een compleet overzicht van de luisteraars konden noteren.

Het standaard Borrelrondeprogramma werd netjes afgelopen en in de “gaten” die ontstonden (bijvoorbeeld tijdens de uitzending van Radio AA) genoten wij zienderogen van de Borrelronde-nootjes, de vloeibare additieven en zulks was duidelijk hoorbaar op VHF en zichtbaar via de aangesloten live-cam op mijn website.

Speciaal voor deze 190-ste uitzending werd een prijsvraag gepresenteerd. Deze werd voorgelezen door OM Jos, maar was ook leesbaar op de website van ondergetekende. Al snel bleek dat het niet zo moeilijk was als dat men vooraf had gedacht. Er waren al snel oplossingen per mail verzonden en zondag 25 mei 2008 wordt/werd een winnaar bekendgesteld.

De gezellige middag/avond werd afgesloten met een heerlijke warme maaltijd eigenhandig klaargemaakt door mezelf: een hartige, gezonde en volumineuze quiche met gehakt en groenten, afgerond met een smaakvol toetje. Ook hier vloeide het dankbare vocht rijkelijk en we zijn Jos nog steeds dankbaar dat hij het met twee semi-dronkenlappen zo lang heeft kunnen uithouden. Maar ook dat hij Jan veilig thuis heeft kunnen afleveren rond de klok van half elf.

Ik zelf kijk terug op een super gezellig evenement en hoop dat ook anderen mijn voorbeeld mogen volgen. Nodig eens het Borrelrondeteam uit voor een uitzending bij u thuis. Qua inspanning is het haast niets, waarmee het rendement van het huisvesten van een Borrelronde-middag/avond grenst aan honderd procent. Ik wil daarom Jos en Jan reuze bedanken voor hun aanwezigheid en wens beide OM’s nog vele mooi “Borrelronde op locatie”-s toe.

Was getekend

Erwin, PA3EFR