Eind 2002 vertrokken we naar Thailand om de World Scout Jamboree mee te maken. Als IST-er werd ik ingedeeld in het HAM Radio team van E20AJ

 

 

In de aanloop naar deze Jamboree werden al in 2001 de eerste selectieweekenden gehouden. De foto's van de verschillende groepen zijn te vinden in mijn speicale fotoalbum hierover. Je kunt deze hier vinden.

 

Thailand was net als de eerdere Jamboree in Chili een warme en stoffige Jamboree. Dagelijks moesten we ook hier de apparatuur afstoffen. Omdat iedereen zo vriendelijk was wisten we feitelijk niet altijd waar we aan toe waren.

De Thaise Jamboree werd gehouden op een terrein net zuid van Bankok. De geografische ligging is via Google Earth mooi na te zien. Klik hier voor een verwijzing op Google Earth.

Je herkent duidelijk de twee grote cirkels waarbinnen de subcampen lagen en de activiteiten zich afspeelden. Helemaal links was het IST kampterrein. Let ook op de mooie ligging aan het strand. De nieuwjaarsduik werd hier op 1 januari bij warm weer als uitermate prettig ervaren, iets wat men toen in Nederland niet kon zeggen. Het temperatuursverschil tussen beide nieuwjaarsduiken lag rond de 25 graden.

Hieronder het gehele internationale team van E20AJ, dat tijdens de gehele Jamboree wereldwijde verbindingen maakte, inclusief met het International Space Station.