Deze website is ter voorbereiding van de World Scout Jamboree 2015 in Japan opgemaakt.

De site bevat persoonlijke informatie en verwijzingen naar andere open internetbronnen waarvoor geen aansprakelijkheid wordt genomen.

Voor diegene die gaan: veel plezier en hopelijk is deze pagina in velerlei vormen bruikbaar in de aanloop naar een "life time experience".

19 augustus 2015:

Het was een fantastische ervaring om in Japan de Wereld Jamboree te beleven. Verhalen over het zendstation komenin het DKARS magazine van september 2015, dus daar kun je naar uitkijken. De foto's van onze reis behouden we voor genodigden ;-)

Op de foto het complete internationale radio operator team die per dag rond de 400 scouts lieten kennismaken met HAM Radio, morse, fox hunting, obstacle course, ISS contact, DSTAR, Echolink, Hamsphere en ouderwetse gezelligheid in de shack van 8N23WSJ.

Alle deelnemers en vrienden bedankt en graag tot ziens op een volgend werelds evenement.

23 juli 2015:

  • A direct contact with scouts at the 23rd World Scout Jamboree, Nippon Boy Scout Amateur Radio Club, Bunkyo-ku, Japan, is scheduled for Fri 2015-07-31 11:26:54 UTC 74 deg. Ground station 8N23WSJ will talk to astronaut Kjell Lindgren, KO5MOS.

20 juli 2015:

Vanuit Matsumoto is te melden dat Japan erg warm is, 35 graden bij 55 procent vochtigheid), dat onze bagage via Moscow iets langer erover doet, maar dat we het er reuze naar onze zin hebben. Overal vriendelijkheid, voldoende eten, verbazing over onze lengte en natuurlijk internationale scouts die langzaam het deelnemersaantal voor de Jamboree naar 33.000 brengen. Op naar de rest van Japan.

15 juli 2015:

Op enig moment tijdens de Jamboree zal er contact worden gelegd tussen met de International Space Station (ISS) en de jamboree-deelnemers. Klik op het NASA plaatje om op de live stream van Nasa TV te komen om zodoende dit contact te volgen vanuit de ruimte.

8 juli 2015:

Aan de wifi-points op het terrein is ruimschoots aandacht besteed. Dat geeft de burger moed als het gaat om Echolink, Whatsapp en misschien zelfs een video-Skype met het thuisfront. We gaan het meemaken.

Wij slapen als stafleden in de links geprojecteerde Southern Hub, het 8N23WSJ station staat in het midden afgebeelde Science gebied.

25 juni 2015:

Informatie voor de thuisblijvers is te vinden op een speciale site: klik hier voor meer informatie.

22 juni 2015:

Het weer in Japan (en dan met name op het Jamboree terrein): Klik op de link naar het weerplaatje.

-> lees de disclaimer onderaan de pagina

Andere leuke links:

OV-planner Japan

Shinkansen trein informatie

JR Central informatie

10 juni 2015:

Onze tentje zijn verplakt en onderweg met een zeecontainerschip de Mol Breeze naar Japan. Je kunt via deze link het schip volgen (en dus onze zeecontainer).

25 maart 2015:

De callsign voor het radio station is bekend: 8J1S. In sommige documenten van de Jamboree is sprake van 8N23WSJ, dus dat zou het ook nog wel eens kunnen worden. Een oude QSL-kaart voor deze call is toegevoegd, maar het uiteindelijke design zal pas later dit jaar bekend worden.

 

 

13 november 2014:

In het plaatje hiernaast is te zien hoe onze reisplanning er uitziet. Rechter muisklik en openen in nieuw tabblad is de methodiek om het beter te aanschouwen.

10 november 2014:

Er vallen ineens allerlei zaken op als het gaat over Japan. Zo ook de strip in de Metro afgelopen week.

31 oktober 2014:

Ik vond zojuist de IST Opportunities Catalogue op internet. Als je op deze link klikt wordt het beschikbaar.

For our foreign visitors: click the above blue link for the IST Opportunities Catalogue WSJ2015.

Verder had de ANWB een aanbieding van de Lonely Planet - JAPAN voor leden en niet-leden voor de prijs van 8 euro 36.

26 oktober 2014:

Via een mooie google site is het makkelijk vluchten boeken: klik hier of op het plaatje hieronder.

29 september 2014:

IST weekend was weer gezellig. Hier even wat links naar belangrijke IST zaken.

 

 

 


 

Ontbijt tijdens IST weekend.

 

29 mei 2014:

Een eerste simulatie losgelaten op de mogelijke HF verbindingen naar Japan vanuit Nederland (en natuurlijk visa versa) voor gebruik tijdens de Wereld Jamboree in juli 2015. Kijk ook eens naar de antennerichting van Japan vanuit Nederland, had u dit verwacht?

 

 

De afbeelding komt van de online service www.voacap.com.Met de rechter muisklik is de afbeelding groter te beschouwen in een nieuwe tab. Dat geldt ook voor de volgende voorspelling.

 

6 mei 2014:

Er zijn een aantal informatiebulletins gepubliceerd door de organisatie en deze bevatten waardevolle informatie in de voorbereiding van de Jamboree.

19 maart 2014:

Een still uit een promotiefilm van de Jamboree. Wel prettig om zo een mooi overzicht te hebben van het immens grote terrein. We hebben vast en zeker goede wandelschoenen nodig. Of is een fiets een optie....?

Deze locatie is met deze link op Google Earth te aanschouwen: GOOGLEMAPS/WSJ2015

26 Januari 2014:

De IST-ers die naar Japan afreizen gaan als groepsnaam Pampus dragen. Het logo ziet er als volgt uit:

 

Pampus op Twitter: klik hier.

Meer informatie volgt later. Maar nu alvast wat logo's die handig zijn om gezien te hebben zodat je ze in de toekomst herkent.

 

Voor wat betreft de horizon (contingentslogo):

Contingentstaf, jeugddeelnemers, troepstaf en IST-ers mogen de horizon gebruiken mits:• Het niet gebruikt wordt voor commerciële doeleinden, dus ook niet voor een geldactie voor jezelf;• Het gebruikt wordt voor persoonlijke doeleinden, dit houdt in het bijvoorbeeld verfraaien van een ordner of agenda;• Het mag alleen in zijn geheel gebruikt worden; het is niet toegestaan om de horizon op enige wijze te wijzigen. Alles dat verder gaat dan het bovengenoemde dient gemeld/overlegd te worden met het team communicatie. Team communicatie houdt te allen tijde het voorrecht om het gebruik van een logo te verbieden.