JOTA 2010 was voor de crew van PA100S een uitstekend evenement vanwege een aantal factoren die voor ons gunstig uitpakten:
 
- een riante ruime locatie in midden Limburg
 
- een gezellige crew die gehost werd door een teamlid
 
- goede condities met goede antennes in een breed opgezet antennepark

In het hele weekend hebben we een kleine 100 QSO's gemaakt met heel veel scoutinggroepen over de hele wereld. We hebben ons daarbij uitsluitend gericht op spraakverbindingen zonder JOTI. Wel is er dankbaar gebruik gemaakt van Echolink.

Ook probeerden we voor het eerst een satelliet, die speciaal voor de JOTA was beschikbaar gesteld, te activeren. Dit verliep echter zonder succes. Onbekend is nog waarom dit niet lukte.

Met deze JOTA in Limburg (Ell) werd een nieuwe provincie op onze geschiedenis-lijst bijgeschreven. Nieuwe plannen werden ook al geuit en het ziet er naar uit dat onze crew haar JOTA-vleugels uit gaat slaan in Zeeland en op een Waddeneiland ergens in de komende jaren.

Op verzoek kunnen foto's van het weekend beschikbaar worden gesteld. Zend daartoe een emailtje naar de website beheerder (klik rechtsboven op deze pagina op het envelopje).

Al met al een geslaagd weekend en via deze weg ook weer iedereen bedankt die voor en achter de schermen het station hebben ondersteund. Niet in de laatste plaats dank aan Evelyn PD1EHO die ook onze beide dochters op sleeptouw meenam en ervoor zorgde dat ik voldoende tijd had om PA100S in de lucht te brengen en te houden.

PS. Het linker plaatje laat alle JOTA locaties zien die we in de loop van 26 jaar hebben aangedaan. Sommige enkelvoudig, sommige vaker. Met een rechtermuisklik en "Afbeelding bekijken" wordt deze groter afgebeeld.