Per datum 7 november 2012:

Ook de JOTA history pagina even een update gegeven. Met natuurlijk de vermelding van Vught in het overzicht en de GoogleMaps-verwijzing.

Per datum 27 oktober 2012:

- Een hele mooie JOTA met een hele prettige nasmaak. Hoewel hier en daar een lokale onterechte aanval op die smaak werd gedaan is de algehele indruk absoluut positief, mede vanwege het onvermoeibare gedrag en de positieve inzet van de JOTA organisatie van de groep. Hulde dames en heer. Daar kunnen anderen nog wat van leren.

Even wat highlights:

- Een mooie poort, gepionierd in het halve donker, maar wel met een wegoverspanning van meer dan 4 meter.

- Mooie condities naar bijvoorbeeld Canada waar we een Nederlandse operator aantroffen die een scoutingverleden in Nederland had.

- Hele mooie TV opnames van de lokale omroep met een leuke youtube publicatie (klik hier).

- Mooie krantenartikelen met kleurenafdruk van de QSL kaart, nog voordat de JOTA begon en een artikel daarna.

- Erg lekkere quiche en nog lekkerdere maaltijden van Pauline en Maarten die ook van wanten weten als het om eten gaat

Kortom; mooi, lekker en genieten was deze JOTA. Wij zijn de groep dankbaar voor het hosten van onze groep en we weten zeker dat de jeugddeelnemers genoten hebben van deze wereldwijde zendactiviteit. Scouting JEEP, bedankt.

En hier nog even wat fotos van het weekend zelf.

Per datum 9 oktober 2012:

- En dan is er eindelijk de Deelnemerskaart 2012 van de landelijke JOTA organisatie. Echter: er is een gesorteerde lijst van calls gegeven, terwijl men in de kaart inschrijfnummers krijgt voorgeschoteld. Ik heb dus maar een nieuwe kaart gemaakt met een gesorteerde lijst op nummers die corresponderen met callsigns die op te zoeken zijn in de deelnemerslijst. En natuurlijk een eigen sausje er overheen gegoten zodat het een herkenbare PA3EFR/J kaart geworden is.

Per datum 25 september 2012:

Het programma voor de JOTA krijgt vorm, de bouwpakketjes zijn besteld, de papieren voor de mastindelingen en antenneconfiguraties zijn verdeeld en met een kleine aanpassing hier en daar ziet het er zeer goed uit. Op basis van veel heen-en-weer gecommuniceer zijn de materiaallijsten klaar en weten we hoe we de rest van de wereld kunnen bereiken middels de stralingsdiagrammen van de antenneopstellingen. En vergeet natuurlijk ons nachtspel met APRS niet........

Vanaf woensdag 17 oktober gaan we in Vught beginnen met opbouwen van het PA3EFR/J station en hopen vrijdagmiddag de eerste testen te kunnen doen met de apparatuur in het zendgebouw.

Zaterdagmiddag 20 oktober 2012 zijn bezoekers vanaf 15.00 uur tot 17.00 uur welkom om een kijkje in het JOTA station te nemen. We gaan wel gewoon door met het programma, maar staan wel open voor vragen van bezoekers. Zie de website van de groep voor een route-aanduiding naar het Scoutinggebouw.

Speciaal, en voor het eerst in de JOTA geschiedenis, mogen we vanaf vrijdagmiddag 12.00 uur lokale tijd de /J-machtiing gebruiken om de Scouts en Guides van New Zealand in de gelegenheid te stellen met Nederlandse stations te praten. Of wij dan al klaar zijn voor QSO's naar het oosten valt nog te bezien, maar we gaan het wel proberen.

Met een VOACAP HF Propagation Prediction zijn de verwachtingen dat het niet erg goed zal gaan lukken, maar dat is de theorie. De praktijk zou anders kunnen uitpakken.

En dit is de QSL kaart van ons.

Klik op het plaatje voor een link naar het document in de Dropbox van de scoutinggroep.

 

 

 

Tja, en wie nu dacht dat New Zealand in het zuid-oosten ligt komt bedrogen uit. Om New Zealand te bereiken zul je de antennes moeten richten op het Noord-Oosten voor het korte pad en het Zuid-Westen voor het lange pad.

Om dit plaatje beter te kunnen bekijken kun je met de rechter muis functie de afbeelding in een apart tabblad openen en inzoomen met de CONTROL toets van het keyboard in combinatie met de scroll-button op je muis.

Per datum 17 augustus 2012:

Na een heerlijke vakantieperiode worden de plannen rondom de JOTA concreter. Zo zijn er programmaonderdelen in voorbereiding, er zijn ontwerpen klaar voor grafische aspecten van de JOTA (QSL kaart, bordjes op de sets) en we zijn in de weer om de voorbereidingsbijeenkomst van 7 september gestalte te geven.

De achterkant van de JOTA QSL kaart is natuurlijk inhoudelijk aangepast, maar qua ontwerp een bruikbaar document en dus niet veel anders als voorgaande jaren. Met deze opzet is "aanvinken" belangrijker dan "schrijven" om vooral de snelheid van het verwerken te bevorderen en om zodoende de QSL kaarten spoedig na de JOTA te kunnen versturen.

Om de deelnemers alvast in de stemming te laten komen van de JOTA zijn er naar voorbeeld van het JOTA Handboek een aantal publicaties opgesteld met JOTA onderwerpen, toegespitst op Scouting J.E.E.P. Het eerste exemplaar is hier te vinden.

Zodra er meer exemplaren voor verspreiding gereed zouden zijn was het plan deze hier op de website plaatsen.Maar omdat ook Scouting Nederland het nut van dit boekje inzag, hebben ze het opgenomen in het Handboek JOTA. Volg de link naar de pagina met Word, Publisher en PDF versies van alle edities van 2012.

Per datum 21 juni 2012:

Zoals het er nu naar uitziet gaan we de JOTA 2012 beleven bij de Scouting Jeep te Vught. Op 28 juni hebben we kennisgemaakt met de groep en de locatie is uitermate geschikt om JOTA te draaien.

Deze pagina zal gebruikt worden om informatie op te zetten voor zowel de organisatoren van Scouting Jeep alsook de crew leden van PA3EFR/J.

Om alvast in de stemming te komen: hierbij een Youtube filmpje van de zogeheten "artist impression".

Het thema van 2012 is: How big is your world? Het bijbehorende logo ziet er als volgt uit:

De omgeving van het JOTA station is bij mooi weer op de plaat vastgelegd en te vinden in deze beknopte foto-reportage. Het geeft voor de planners en crew-leden die nog niet ter plaatse waren een aardige indruk van het terrein. Op termijn komen hier meer fotos te staan.

 

 

.