De JOTA van 2013

wordt voor het team

van PA3EFR/J een

bijzonder evenement !

Het team zal neerstrijken

op een locatie dat niet

voor de hand ligt en dat

daarom juist een gedegen

voorbereiding vereiste.

Details zijn uit onderstaande

artikeldelen te destilleren.

 

Per datum: 4 oktober 2013:

De contacten met ons onderkomen is geregeld. We gaan er over twee weken een gezellig weekend van maken. Intussen is de mooie kaart van Remko weer beschikbaar gekomen en daar heb ik vanavond even wat kleur en ons station in gebracht. Een grotere afbeelding hiervan is via de rechter muisklik (openen in nieuw tabblad) te aanschouwen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per datum: 2 juli 2013:

Internationaal is er hard gewerkt om een bruikbaar logo te (laten) ontwerpen. De winnaar is bekend en is op internet via de facebook van de JOTA te vinden. Maar om alvast een indrukte krijgen hierbij de winnaar met zijn ontwerp.

 

Open in een nieuw

tabblad voor een

vergroting van de

afbeelding.

Per datum 17 maart 2013:

De antennestraalrichtingen zijn bepaald waarmee bekend is welke werelddelen er met welke antenne planmatig bereikt kan worden. In de praktijk kan het natuurlijk gunstiger uitpakken.

 

Ook zijn er gedachtegangen geweest ten aanzien van de te gebruiken callsign. Uitwerking hiervan zal te zijner tijd bekend gemaakt worden.

We kijken uit naar het thema en het logo zodat we dit kunnen gebruiken in de vervolmaking van onze expeditie.

Per datum 18 februari 2013

Met de meteogegevens van www.klimaatatlas.nl constateren we dat onze toekomstige JOTA locatie, in ieder geval gemiddeld genomen, onderhevig kan zijn aan sterke windlast. We moeten hier rekening mee houden als we onze masten gaan opzetten.

 

Verder zijn er al ideeën over de wijze van antenneparkinrichting. Via deze Youtube animatie is te zien wat deze ideeën dan zijn. Natuurlijk kun je er ook komen als je het plaatje aanklikt.

Duidelijk zichbaar zijn de grote masten, de verschillende draadantennes en de in blauw gehulde toren waar we de radio shack in gaan richten.