.

 

 

22-10-2014:

Een mooie JOTA met heel veel nieuwe leuke spelideeën en dankzij de inzet van de leiding een gezellige JOTA voor ons allemaal.

Ik wil via dit medium de groep bedanken voor hun support aan dit evenement en wens hen voor de toekomst nog mooiere JOTA's toe. De ervaring die dit weekend is opgedaan kan bijdragen tot goede JOTA's in de toekomst.

De QSL-kaarten zijn onderweg de wereld in en SWL's will be confirmed.

Graag tot volgend jaar, Scouting Berkel Enschot, maar dan via de loudspeaker in het troephuis.

 

Overigens mag ik ook namens de meegenomen Bevers jullie reuze bedanken voor de opvang in de Bevergroep.

Binnenkort verschijnt er via het menu Fotoalbums een album met opnames van deze JOTA.

  De Crew en JOTA-Commissieleden van het station in Berkel Enschot.

10-10-2014:

Eindelijk: de deelnemerskaart is klaar. Erg laat zo vlak voor de JOTA, want als je er nog iets mee zou willen doen (zoals wij dat jaarlijks willen) dan is het kort dag om nog met een drukker te overleggen. Enfin, we hebben het voor elkaar gekregen om de kaart naar onze hand te zetten: kompasroos vanuit de locatie van dit jaar (Berkel Enschot), handig voor het opzetten van optimale verbindingen naar stations binnen Nederland.

Het maken van deze kaart is op zich een reuze klus. De klus is door Tom Braam netjes geklaard en daarvoor onze oprechte respectvolle felicitaties. Op naar JOTA-JOTI 2014.

Klik op het plaatje als je de kaart zelf wilt hebben. Mocht je nou een kaart als deze willen hebben met het kompasroos-midden op je eigen locatie en de eigen callsign, mail je me dan even. Mocht ik nog tijd hebben, dan maak ik die kaart voor jullie groep: PA3EFR at GMAIL punt com.

7 oktober 2014:

De ruimte van de plek waar de antenne komen te staan wordt in de groep al de "postzegel van Berkel Enschot" genoemd, hetgeen mij inspireerde om daar iets mee te doen. Zie hier het resultaat.

3 oktober 2014:

De deelnemerslijst is beschikbaar vanuit Scouting Nederland. Los van een enkele QTH locator-fout is de lijst door onszelf verbouwd tot een heading/distance deelnemerslijst. Daarmee weten we waar de antenne naartoe gericht kan worden voor een optimaal resultaat.

Op verzoek kan ik een soortgelijk overzicht genereren vanuit een andere QTH locator. Verzoeken tot uiterlijk 13 oktober aan pa3efr apenstaartje gmail punt com. Ik maak dan een PDF vanuit de gewenste locator.

 

 

 

23 september 2014:

De eerste SIGNAAL was al te downloaden via deze website, maar SIGNAAL 2 en 3 zijn dat nu ook. Lees hem goed door, de informatie is tijdens de JOTA weer zeer bruikbaar. Klik op het plaatje in het overzicht om de betreffende editie te downloaden.

 

 

15 september 2014:

De proloog is geweest en de deelnemers hebben model gestaan voor de QSL kaart. Als je de afbeelding in een nieuw tabblad opent kun je inzoomen.

Veel leuke spelletjes werden er gedaan. De eerste SIGNAAL werd uitgereikt, er komen er nog 3.

 

 

20 juli 2014:

De kogel is door de kerk, we reizen met onze groep naar Berkel-Enschot om er de JOTA te verzorgen.

Op basis van een eerste kennismaking is hier een artist impression te aanschouwen over hoe we denken het antenne-park op te zetten om alle 165 deelnemende landen te kunnen bereiken. Boven in de mast komen de VHF-antennes voor onder andere het APRS nachtspel. De draadantennes zorgen voor de verbindingen naar verre landen.

Overzicht van de effecten van de plaatsing van de kortegolf antennes.

 

2 juli 2014:

Voor groepen die inspiratie op willen doen voor bijvoorbeeld de inhoud van het programma willen we graag verwijzen naar de website van Scouting Nederland. Waarom het wiel opnieuw uitvinden als anderen jullie voorgingen? Kijk op deze link voor het handboek. Vergeet ook niet te kijken op de facebook site van de JOTA, want daarop zijn mooie ideeën en foto's te vinden.

.

Het thema voor 2014 is inmiddels ook bekend: AFTER DAYLIGHT.

We zijn reuze benieuwd naar het bouwpakketje wat daarbij gaat horen en naar het aanbod dat vanuit Scouting Nederland wordt aangeboden.

Charissa van de Brink heeft het logo ontworpen en bevat naast het JOTA thema ook het  partnership met Ghana dat Scouting Nederland heeft.