Per 29 oktober 2015:

The JOTA weekend at the WOSM QTH Geneva is over. We look back to a succesfull and very cosy weekend with extremely good weather and very good radio conditions.

A HAM Radio report will be included in the DKARS magazine. A link to this magazine can be found on page 46 here.

Operators for HB9S (WOSM HQ Geneva) included:

Yves, HB9AOF (Station Manager)

Evelyn, PD1EHO

Guenther, DL9BCP

Klaus, DC4NA

Rabin, 9W2PD

Erwin, PA3EFR

We had support from Ruppert and the Portugese Scouts while enjoying this great annual global event.

Per 16 september 2015:

De deelnemerslijsten zijn bekend van de Nederlandse groepen die zich hebben ingeschreven. Klik hier voor de PDF's (QTH gesorteerd en CALL gesorteerd).

Wij verbouwen de lijsten elk jaar om antennerichting en afstand tot andere stations te berekenen. Als je goed kijkt zijn de lijsten voorzien van twee extra kolommen: distance en bearing. De lijst die wij hebben ingevuld is ten opzicht van Genève (groene balk bovenin), omdat we daar heen zullen gaan, maar met alle plezier maak ik een lijst met afstand en antennerichting voor jullie groep. Mail me en ik help je: pa3efr "at" gmail punt com.

Per 13 september 2015:

Op de volgende link is een totaaloverzicht van de ingeschreven Nederlandse JOTA stations te vinden: link.

Per 7 juli 2015:

Op uitnodiging van het World Scout Bureau, Satellite camp Satigny nabij Geneve, zijn we van plan om onze krachten in te zetten aldaar. Dus geen PA3EFR/J vanaf Nederlandse bodem, maar HB9S met onze crew aan de microfoons.

Per 21 maart 2015:

Ook dit jaar zal de JOTA-JOTI in het teken staan van het jaarthema: de toekomstboom. Scouting Nederland heeft dit jaar vertaald naar het thema: Zet eens een boom op!

Het betekent: ga eens een goed gesprek aan met elkaar. Je snapt dat het JOTA weekend daar bij uitstek voor geschikt is. Want, hoe kan je samen aan iets bouwen zonder communicatie? En natuurlijk hoeft het niet alleen over de toekomstboom te gaan maar mag je ook je spannende avonturen van tijdens het zomerkamp, of het leuke programma van de laatste opkomst vertellen.

Dus doe ook in 2015 mee met het grootste jaarlijkse scoutingactiviteit, de JOTA.