Per datum 18 oktoer 2016:

De JOTA is afgesloten met een geweldige groep: Scouting Scherpenzeel. Dank voor alle inzet van jeugdleden, stafleden, bestuur, bezoekers, Scout Shop en last but not least de JOTA commissie onder de niet aflatende leiding van Stephano. Reuze gezellig en goed georganiseerd weekend. Reuze bedankt namens de crew van PA3EFR/J.

Per datum 6 oktober 2016:

Ja, de deelnemerskaart was ter beschikking, maar nee, hij was niet naar onze smaak. Dus toegevoegd een kleurtje, toegevoegd twee kompasrozen zodat we weten in welke richting we onze tegenstations kunnen verwachten en natuurlijk rijkelijk voorzien van de nodige JOTA/Groepslogo's. Resultaat: een mooie kaart van (A0) formaat.

Wil jij ook zoiets voor jullie groep: als ik nog tijd heb maak ik hem voor je aan. Ik haal dan onze groepslogo's weg, onze callsign en zorg dat julli locatie in het midden van de kompasrozen zit. Moet je zelf nog even een plotter vinden. Zie hieronder voor mijn email adres.

Per datum 25 september 2016:

We hebben de deelnemerslijst naar onze hand gezet: voorzien van twee extra kolommen voor de "bearing" en "distance" tussen alle JOTA deelnemers in Nederland en ons station. WE hebben dit op basis van de QTH locators gemaakt. Klik hier voor onze lijst.

Mocht er een station zijn die ook zo'n lijst wil vanuit hun eigen locatie, mail dan even naar pa3efr at gmail dot com. We helpen je graag.

Per datum 5 september 2016:

For the international visitors: we have received the JOTA code for the JOTA Game. Feel free to contact us during the JOTA weekend and ask for the code. It will be displayed close to our transceivers so we can help you solve the puzzel.

Per datum 31 augustus 2016:

Er hebben zich vandaag al 102 JOTA stations in Nederland ingeschreven. Ook Scouting Scherpenzeel is opgenomen in deze lijst van Scouting Nederland.

De proloog (voorbereiding) voor de JOTA bij Scouting Scherpenzeel zal plaatsvinden op zaterdag 17 september voor alle speltakken van de groep. De spelen zijn daarvoor uitgewerkt, nu nog hopen dat het weer wil meewerken.

Op 17 september zal de eerste SIGNAAL worden uitgereikt aan de jeugdleden. Ze zullen ook op deze pagina worden gepubliceerd. De onderstaande pagina's worden dan downloadable documenten.

   

Per datum 17 juni 2016:

Eindelijk is het logo voor de komende JOTA bekend: zie hiernaast.

Het was ontworpen via de Facebook JOTA Logo competition.

Per datum 30 mei 2016:

Scouting Scherpenzeel gaat met de call PA3EFR/J dit jaar de lucht in. En er zijn dit jaar gelukkig weer vele andere groepen in Nederland die gaan deelnemen (aantal vandaag: 27 groepen). Benieuwd wie al ingeschreven heeft: Volg deze link: SOL update.Inloggen in SOL is vereist.

Per datum 10 april 2016:

We hebben weer een "Artist Impression" gemaakt van de komende JOTA mastenopstelling. Deze is te vinden op de volgende Video Link.

Verder zijn we druk met het berekenen van de stralingsdiagrammen om alle scoutingvolle werelddelen te kunnen bereiken.

Als je deze vergroot wilt bekijken, klik dan met de rechter muisklik en open de afbeelding in een nieuw venster.

Met het programma Sketchup (gratis en van Google) kunnen wij al jaren de Artist Impression optekenen en zodoende een eerste 3D indruk krijgen van hoe het terren rondom het troephuis gevuld gaat worden met masten en antennes. Klik op de afbeelding voor de video.

 

Per datum 4 maart 2016:

Het thema op internationaal niveau is bekend: Discover Our World

Met dit thema is gelijk door de WOSM, afdeling Radio Scouting, een logo-contest uitgeschreven. Mocht je inspiraties hebben en willen meedoen klik dan hier voor meer info (WOSM LOGO CONTEST).

Per datum 22 februari 2016:

We hebben een eerste kennismaking gehad met Scouting Scherpenzeel voor de komende JOTA in deze plaats. Midden februari hebben we te horen gekregen dat het licht op groen kan en de voorbereidingen los kunnen barsten.

Mochten er groepen zijn die het JOTA Handboek willen downloaden: op deze link is hij beschikbaar.

Per datum 8 februari 2016:

Het World Scout Bureau JOTA Report is op de rapportenpagina van het WOSM te vinden. Klik hier voor alle rapporten, inclusief die van vorig jaar. Indrukwekkende aantallen scouts en stations !