PA60JOTA

 

Per 31 oktober 2017:

De JOTA 2017 is ten einde. We hebben een verslag gemaakt en gestuurd aan DKARS vor opname in hun magazine. Zodra het gepubliceerd is zal hier een link staan.Dank aan alle betrokkenen.

Per datum 10 oktober 2017:

De deelenemerskaart is klaar en beschikbaar via de website van Scouting Nederlan. We hebben voor ons een kleine aanpassing gemaakt: twee kompasrozen zodat we vanuit onze QTH weten in welke richting tegenstations liggen. Ook interesse in zo'n kaart? Mailtje voldoet om hem voor jullie QTH te maken. 73 de Erwin.

Per 27 september 2017:

De landelijker JOTA-JOTI Organisatie van Scouting Nederland heeft mij gevraagd om op via deze pagina de groepen te helpen die graag een deelnemerslijst willen maken waarin antennerichting en afstand tot het tegenstation zijn opgenomen.

Dit is een eenvoudige ingreep in Excel, je hoeft er niets voor te programmeren en als je de stappen van de handleiding volgt kan er niets fout gaan.

Klik op deze link om een zip-file te downloaden. In deze zip-file zijn de deelnemerslijst opgenomen, de handleiding en een macro genaamd HAMCALC.EXE. Deze macro zorgt voor de berekeningen als afstand en antennerichting op basis van twee bekende QTH locators (die van het eigen JOTA-station en die van de tegenpost).

Mocht het niet lukken, wil je je er niet aan wagen of vind je het makkelijker om het resultaat als PDF van mij (Erwin, PA3EFR) te ontvangen? Dat kan/mag. Stuur me een mailtje en ik help jullie groep naar een mooie JOTA:

pa3efr "at" gmail "dot" com.

 

Nog een leuk morse-leerprogramma als online-game proberen? Kijk op deze link (www.searchamateur.com)

Op deze pagina verscheen informatie over onze activiteiten rondom JOTA 2017. Benieuwd waar we de afgelopen jaren al JOTA hebben gedraaid? Kijk dan eens op onze historische webpagina: JOTA HISTORY.

Per 16 september 2017:

De tijd gaat nu heel hard; de inschrijving is gesloten, dan kunnen de kaarten van deelnemers gemaakt worden en ook de deelnemerslijsten met heading and bearing kolommen van tegenposten ten opzichte van ons station.

De materiaallijst is nagenoeg af en daarmee weet elk staflid wat hem te wachten staat qua inpakken en voorbereiden.

We hebben er steeds meer zin in en kijken uit naar een Magnetic and Magnificent JOTA 2017.

Per 1 september 2017:

De voorbereidingen zijn nu in volle gang als het gaat om laptops configureren met N1MM voor het electronisch loggen van QSO's, de materialen op orde brengen (verlengen van rotor besturingsbekabeling), etc, etc.

We krijgen er steeds meer zin in en het is inmiddels aftellen geblazen naar dit (wederom) uitdagende Scouting evenement met internationale dekking.

 

Per datum 18 augustus 2017:

De voorbereidingen zijn in volle gang. Om alvast wat te laten zien waar de plannen toe leiden hierbij een overzicht. Elke image is apart (beter) te beschouwen via de rechter muisklik en dan "openen in een nieuw tabbald".

 

Elke laptop in de radio shack krijgt dezelfde achtergrond voor het bureaublad. Daarmee komt een uniformiteit naar voren die we als groep ook uitstralen.

 

Het terrein waar we gebruik van mogen maken is zeer groot en lekker leeg. We hoeven ons niet om koeie-vlaaien te bekommeren, er zijn meer dan voldoende plaatsen om de masten neer te zetten en we hebben dan ook op basis van foto's en Google Earth een planning kunnen maken.  
 

De mastenplanning uit zich dan weer in te verwachten stralingsdiagrammen van de verschillende antennes. Gelukkig hebben we dit jaar ook de beschikking over een mooie HF-beam die ervoor gaat zorgen dat de gaten, die de draadantennes laten vallen, worden ingevuld.Met dank aan onze crew-leden voor het verzorgen van de materialen (masten, aanhanger, etc).

Per mast hebben we ook uitgewerkt op welke hoogte welke antenne komt te hangen. Daar is inmiddels een aardig dossier van gemaakt.

     

Voor elke plaats in het radio gebouw (de drievoudige shack) is een tafel-layout gemaakt waarmee de uiteindelijke materiaallijst tot stand komt.

 
     
 

 

Van de terrein-opbouw hebben we een filmpje op internet gezet en is te vinden door op het plaatje hiernaast te klikken:

Per datum 13 augustus 2017:

We zijn formeel ingeschreven: PA60JOTA. Het QTH staat in de lijst verkeerd, maar dat is een bekend euvel dat vanuit het registratiesysteem met de hand moet worden aangepast.

Per datum 10 augustus 2017:

Ons JOTA-QTH zal zijn het pittoreske De Wilp op de grens van Friesland en Groningen. In JO33DC gaan we ons JOTA station neerzetten.

Benieuwd wie er al ingeschreven zijn? Klik hier voor het overzicht van Scouting Nederland.