Inmiddels al lekker bezig geweest met BPSK op verschillende banden en een methode gevonden om het logboek te visualiseren via Google Maps. Zie hierboven het resultaat. Wie me nog wil werken: houd de DXClusters en de 15 en 20 meterband in de gaten.

Klik op de kaart voor een GoogleMaps presentatie van de gewekte stations met hun details.

Waar in de wereld vinden we PA3EFR terug als YA3EFR?

 Zoals het er nu naar uit gaat zien is PA3EFR per september te vinden op het vliegveld van Mazar e Sharif. Klik je op de link dan komt er een Google Maps afbeelding naar voren. Via het aprs-systeem zal PA3EFR-2 te vinden zijn op de sites die APRS projecteren (http://aprs.fi bijvoorbeeld).

Per datum april 2011:

Via de website van wikimapia is goed te zien waar het vliegveld ligt. Het kampterrein waar het om draait heet Camp Marmal, genoemd naar de omliggende bergen.

Per datum maart 2011: Voor de Radio Scouts en Zendamateurs onder ons die met YA/PA3EFR een verbinding willen maken is het programma VOACAP uitermate geschikt om te bepalen welke frequentie naar Afghanistan het meest gunstige is. Via de on-line Propagation Predictor is te bepalen op welke frequentieband Afghanistan eventueel te horen is. Voor de maand oktober 2011 (de maand van de JOTA) is hieronder een voorspelling al gegeven.

Voor het actuele weer op het vliegveld van Mazar-e-Sharif heb ik een link aangemaakt, die de weerssituatie weergeeft. Klik daartoe op het onderstaande plaatje. Dit plaatje is overigens een screenshot van 15 maart en verandert niet mee met de tijd.