In het kader van 100 jaar Scouting werd in 2007 gedurende het hele jaar de mogelijkheid geboden voor zendamateurs om een speciaal Award te halen: het 100 Years of Scouting Award.

Er bestonden verschillende niveaus (van brons, via zilver naar platina, goud en diamant) en amateurs konden er het hele jaar over doen om punten te verzamelen.

In de jacht naar scoutingstations en operators die met scouting te maken hadden/hebben kwam ik oude bekenden tegen die jaren geleden eens met ons JOTA hadden gedaan. Maar ook nieuwe vrienden werden er gemaakt in vergelegen oorden die met Echolink uiteindelijk bereikbaar werden. Het leuke was ook dat deze nieuwe vrienden ook face-to-face werden ontmoet in Chelsmford en Brownsea Island tijdens de Wereld Jamboree 2007.

Uiteindelijk lukte het me om op 1 augustus 2007 het Diamond level te halen en deze bestond uit een hele mooie glazen trofee met daarop de inscriptie van het award.

 

Via deze weg wil ik Frank, M0AEU, bedanken voor het bedenken van het award, het beheren van de inzendingen en het beschikbaarstellen van de mooie trofeen.