In mei 2007 werden we uitgenodigd door Scouting Bernkastel-Kues om hun jubileum mee te vieren en deel te nemen als staflid bij het Communicatie Team. Met vele oude en bekenden gingen we de uitdaging aan en het werd een gedenkwaardig kamp, omdat de weergoden ons op de proef stelden.

Met mooi weer kwamen we aan op het laaggelegen kampeerterrein op een landtong van de rivier de Mosel. Met uitzicht op de bergen die link en rechts stijl omhoog toornden begon het kamp met heerlijke warme temperaturen. Op Google Earth is dit mooi zichtbaar (klik hier ****).

Tijdens het avondeten van de zaterdagnacht sloeg het weer drastisch om: hagel, sterke wind en veel regenwater deed een deel van het kampterrein overspoelen. Onze tent werd op flexibiliteit getest en ik dacht even dat we in de auto verder zouden moeten slapen. Gelukkig was zondag weer een zonnige droge dag en konden de natte spullen worden uitgehangen.

Maar zondagavond tijdens het avondeten sloeg het weer weer toe: ditmaal met enorme rukwinden, hetgeen leidde tot een aantal gewonden en kapotte tenten. De Camp Chief (Thomas Schmidt) besloot daarop het akmp tijdelijk te evacueren naar een nabijgelegen sporthal. Dit om te voorkomen dat we 's nachts alsnog moesten verkassen.

Nu treft het dat de meeste Scoutingleden van Bernkastel-Kues ook bij de vrijwillige brandweer dienen en de eigenaar van de busdienst bleek een Scout te zijn. Dit resulteerde in een verplaatsing die al met al niet langer duurde dan een uur, waarin zo'n 800 kinderen onderdak kregen in de gymzaal van Bernkastel-Kues.

Een britse Scoutingfamilie die op doorreis was naar Tsjechie maakten dit alles ook mee en bedankten ons achteraf voor het 'gave en uitdagende' weekend dat ze beleefd hadden. Verhalen voor thuis hadden ze zo genoeg.

Tijdens dit weekend mocht ik gebruik maken van de camper van Dave Cowell, zodat ik met de call DP9S (met toestemming van Jochen, DK8ZM) punten kon weggeven voor het 100 Years of Scouting Award (zie elders op de site). Bij de fotoalbums zijn ook foto's van dit weekend te zien.