In de zomer van 2006 gingen Evelyn en ik naar de Schotse Patroll Jamborette in het kleine maar o zo mooie Blair Atholl (zie hier de Google Earth link naar deze locatie). Omdat we daarna nog wat tijd overhadden, én Evelyn nog niet eerder in Schotland was geweest, hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om te gaan Geocachen. Kort gezegd komt het er op neer dat je dan met een via internet verkregen GPS positie op jacht gaat naar een verborgen kist/doos. Daarin zit meestal een klein logboek, een camera en je wordt geacht er iets in te doen en je mag er iets uit nemen. Dit kan varieren van een postzegel tot DVD's of andere leuke hebbedingetjes.

Nu loopt er dwars door Schotland de West Highland Way. Een mooie wandeltocht van circa 120 kilometer lang. Deze wandelroute valt in een keer (niet in een dag) te lopen of in delen. Tijdens ons verblijf in Schotland hebben we delen hiervan gelopen, mede omdat er naast dit lange afstands wandelpad ook Geocaches verborgen liggen.

Op de dagen dat we onderweg waren, op zoek naar de 'schatten' hebben we afwisselend weer gehad: van snikhete momenten tot pijpenstelen-regenachtige dagen. Maar de bindende, altijd aanwezige factor waren de Michies: kleine stekende vliegjes die met miljoenen tegelijk de aanval inzetten, zodra ze mensenvlees ruiken. Een regelrechte ramp als je probeert een anchtrust te genieten: ze zijn zo klein dat ze door de rits van de tent heen kruipen. Ons advies: blijf weg in de zomer of koop op z'n minst een hoofdnet en leer daarmee te slapen.

Los van het Michie-probleem hebben we enorm genoten van onze Geocach-tijd. Met name de West Highland Way caches lagen op mooie, afgelegen en rustige plekken waar we anders nooit naar toe gegaan zouden zijn. Leuk is in dit kader ook te melden dat een Australier in elke cache een postzegel had gestopt als exemplaar van een complete serie. Aan het einde van de hele West Highland Way heeft men op die manier een complete serie van postzegels. Voor de verzamelaar een mooi aandenken. In dit fotoalbum zijn nog andere opnames van onze Geocachtour in Schotland te vinden.

Op mijn eigen geocach-site zijn nog aanvullende gegevens van de caches te vinden, mocht je in de toekomst ook hieraan willen meedoen. Overigens ligt in de hele wereld, op vele plaatsen, een groot aantal caches (schatten) verstopt. Hierbij de officiele nederlandse geocache website.

Zo kent bijvoorbeeld London alleen al meer dan 100 caches, waarvan we er al een aantal hebben gevonden. Van London is ook een mooie interactieve cache-kaart gemaakt. Hier is die te vinden (klik op de Tube Map).