Tijdens de Sweetlake Jamboree van 27 maart 2010 was PA100SLJ actief vanuit het Scouting Museum, Haaglanden. Van het museum kregen we alle ruimte en gelegenheid om het station op te bouwen. Een buurman op 5 hoog op 50 meter afstand van onze museumtent bood aan om de Windom antenne van operator Patrick, PE2PVD, op te hangen en hij zette zijn wifi-verbinding met internet voor ons open om zodoende QRZ.com te kunnen raadplegen én om Echolink te kunnen doen.
PA100SLJ trok de nodige aandacht. Niet alleen van de jeugd en ouderen die het museum bezochten, maar ook van Paul, PA3DFR, die meende het alleenrecht te hebben over de amateurbanden op Zoetermeerse grond. Hoewel hij dreigde de ondersteuning van de organisatie van de jamboree ter plaatse te stoppen toonde hij onvoldoende ruggengraat om zijn woord in daad om te zetten. Waarschijnlijk wilde hij met zijn optreden voorkomen hij door de mand zou vallen als men er achter zou komen dat hij niet de enige is die een soortgelijk evenement op poten kan zetten. Positieve aan de hele zaak was wel dat Paul, PA3DFR, zichzelf in alle publieke openbaarheid volledig blootgaf zoals hij eigenlijk is: zielig.

De middag verliep verder zoals het weer zich presenteerde: zonnig, heerlijk fris en iedere deelnemer had het naar zijn zin. Wereldwijd werden de scoutinggroeten overgebracht en kon bij het sluiten van de activiteit met een goed gevoel worden teruggekeken op een geslaagde dag. In die zin willen we de organisatoren van het museum reuze bedanken voor hun gastvrijheid, de buurman-5-hoog voor zijn ondersteuning en de kookstaf van de Sweetlake Jamboree organisatie voor de uitstekende warme maaltijd aan het einde van een lange zaterdag.

Was dat het dan? Nee hoor: PA100SLJ is aangevraagd voor de duur van een aantal weken. Luister daarom regelmatig naar de verschillende banden en Echolink om nog een leuke verbinding te maken. Of check een DX cluster bij u op internet (bijvoorbeeld ww.dxwatch.com). Helaas is PA100SLJ geen punt waard voor het 100 jaar Radio Scouting award, maar wel goed voor een Special Scouting Event QSO.

 

Dank aan Ronald, PB7TT, voor het leveren van de mooie indrukken. Hieruit blijkt wel dat de Scouts een prima tijd beleefden aan het station.

Op de fotos hierboven zijn waterscouts bezig met een spelletje zeeslag via kortegolf.